Den sjätte kontinenten
Den sjätte kontinenten

Teater Sagohuset firar 30-årsjubileum och genomför ett stort havsmiljöprojekt i Folkparken i Lund tillsammans med bland andra Lunds universitet. Med två teaterföreställningar Den sjätte kontinenten, av Daniel Pennac och Fimbulvinter av America Vera Zavala och en tvärvetenskaplig utställning vill vi belysa utmaningarna vi står inför med plaster i våra hav.

Den sjätte kontinenten

En familj drömmer om en värld fri från smuts. De startar en tvålfabrik! Under tre generationer växer företaget till ett internationellt konglomerat. Fabriken sprutar ur sig tvål, och i skuggan av tvåltillverkningen produceras – sopor. Världens fräschaste familj blir världens största producent av avfall. Avfall som nu flyter omkring i världshaven.

Daniel Pennacs humoristiska pjäs Den sjätte kontinenten behandlar den multinationella industrins framväxt under 1900-talet och konsekvenserna av människans rovdrift på naturen. Pjäsen är en satir över hur västvärldens strävan efter hög levnadsstandard har lett till att sopor släppts ut i världshaven i en sådan omfattning att skräpet nu bildar en hel kontinent – den sjätte kontinenten.

Daniel Pennac är en av Frankrikes främsta författare för barn och unga. Teater Sagohuset har tidigare dramatiserat hans bok Vargens öga. Pennac har tilldelats priser som Prix Renaudot och Prix du Livre Inter. Den sjätte kontinenten uruppfördes 2012 i Paris.

Från 15 år.

Manus Daniel Pennac
Regi Ida Wallfelt
Kostym Sandra Haraldsen
Kompostion Minna Weurlander
Scenografi Marta Cicionesi
Ljusdesign Mikael Wellershaus
I rollerna:
Elin Rusk
Märta Lundin
Niclas Fransson
Jerk Olsson Westin
Pär Malmström
Sandra Redlaff

För mer information om Teater Sagohuset se här!

Grafikhuset