charlie-frontpage
charlie-frontpage

MarsvinsholmsTeatern är en fri professionell teater som producerar en komedi varje sommar. Teaterensemblens kärna består av skådespelarna Claes Åström, Inga Onn, Åsa Forsblad och Aksel Morisse. De vill skapa underhållande, drastiska och angelägna föreställningar. Med en mix av humor och musik vill de nå publiken.

Scenen ligger i Marsvinsholms slottspark, ca 1 mil väster om Ystad. Ystads Stående Teatersällskap spelade teater på platsen i 17 år, men 2013 tog MarsvinsholmsTeatern över.

Den 27 juni är det premiär på ”Kom igen Charlie! Eller främlingen”. Pjäsen skrevs i mitten av 80-talet av den amerikanske dramatikern Larry Shue och blev en långkörare off Broadway. Även i Sverige har den satts upp ett flertal gånger. ”En skrattfylld, dråplig komedi som dessutom är skrämmande dagsaktuell.” Handlingen utspelar sig på ett litet pensionat ute på landet djupt nere i Södern. Dit anländer huvudpersonen Charlie Baker, en medelålders livskrisande social katastrof. För att slippa prata med övriga gäster låtsas han vara en främling som inte behärskar språket. En lögn som försätter honom i omöjliga och oväntade situationer, men som också ger honom insikter både om sig själv och sin omgivning.

Årets ensemble består av Bertram Heribertson, Jens Olsson, Claes Åström, Birte Heribertson, Helena Thornqvist, André Nilsson och Carl-Marcus Wickström.

Som enda plats i Sverige har Marsvinsholm en egen tillfällig perrong. I anslutning till föreställningarna kan man ta Pågatåget dit, både från Malmö och Ystad.

Premiär 27 juni, kl. 19.30. Spelas ons-sönd t o m 9 aug

Mer info finns här

Grafikhuset