pantis2
pantis2

Jag tycker om mig

Premiär 18 september 2015 på vår hemmascen Påfågeln och på turné fr o m  hösten 2015

 En varm och färgglad show med levande musik om att tycka om sig själv.

Två personliga pudlar på en övergiven cirkus gör sitt allra bästa för att roa oss i publiken med musikaliska nummer och udda konster. Plötsligt är de fria att göra som de vill! De lyckas och misslyckas och försöker förlåta sig själva och varandra.

”Jag tycker om mig” sa en treårig vän en dag. Som en följd av detta har under våren en av skådespelarna varit ute på förskolor och pratat med barn om att tycka om sig själv och andra. Det är dessa samtal som har inspirerat till innehållet i föreställningen.

När tycker jag bäst om mig själv? Hur vill jag vara? ”Jag tycker bäst om mig själv när jag är bara jag” Jag tycker om mig – en visuell karamell med filosofisk underton som vill inspirera till känslan att det är HÄRLIGT att tycka om sig själv – och dessutom blir det ju också så mycket lättare att tycka om andra då!

En föreställning från 3 år.

Idé: Anna Svensson KundromichalisRegi: Ika Nord
Musik: David Tallroth
Scenografi och affisch: Sara Kander
Kostym: Sara Kander och Ika Nord
Maskör: Helena Andersson
Medverkande: Anna Svensson Kundromichalis och David Tallroth
Turné: Josefine Wierth
Produktion: Veronica Bedecs

Anna Svensson Kundromichalis är skådespelerska, manusförfattare, regissör och konstnärlig chef på Pantomimteatern. Hos oss på teatern har hon tidigare skapat två välbesökta succéföreställningar för den yngre publiken: ”Harlekina Show” och ”Den Bortglömda Kungen”.

Ika Nord är en väletablerad mimartist, tillika skådespelare, clown och regissör. Utanför scenen är hon även känd från både tv och film. Just nu är Ika aktuell i en rad produktioner, som t ex ”Allt får plats”, ”Baletto Skeletto” och ”Ika och Åke”.

David Tallroth är musiker, kompositör och skådespelare. Han har även tidigare komponerat teatermusik för bl a Pantomimteatern och Teater Pero. Under senaste tiden har David setts och hörts på olika musikscener tillsammans med Lars Demian.

Sara Kander är scenograf, kostymtecknare och maskdesigner. Sara jobbar gärna med visuell fysisk teater, vilket ofta innebär masker och dockor i barnteater. Under 2014 var hon delaktig i i föreställningar på Pantomimteatern, Teater Barbara och 4:e teatern.

Helena Andersson gick ut maskdesign på DI 2004 och har sedan dess frilansat över hela Sverige samt även i Norge. Hon älskar att svänga sig mellan olika genrer. Har bland annat arbetat med Cirkus Cirkör, Glada Hudik Teatern, Uppsala Stadsteater, Riksteatern och Dramaten.

Josefine Wierth har ägnat det mesta av sin tid åt att sälja och informera om kultur i de flesta former; litteratur, konst, teater, opera. Är även utbildad copywriter.

 

Grafikhuset