Bokens hemlighet 660x440
Bokens hemlighet 660x440

Bokens Hemlighet

Är en berättelse någonsin bara en berättelse? Var går gränsen mellan saga och verklighet? Och vilka hemligheter döljer sig egentligen mellan pärmarna på en bortglömd bok?

Viggo och Vida är vilse i biblioteket. Bakom en oansenlig dörr döljer sig äventyret – en magisk bok, lika stor som barnen själva. Med skuggspel, skådespel och levande musik väcks boken bokstavligen talat till liv. Så vävs teaterupplevelsen ihop med läsandet, och skapar ett sug efter nya berättelser. Vilken blir din magiska bok?

Allt färre barn läser böcker. Konkurrensen från nya medier är stor. Samtidigt är de flesta överens om läsandets betydelsefullhet, inte minst för riktigt små barn. Utan att moralisera vill vi väcka läslusten hos barnen. Produktionen ska inte främst ses som en pedagogisk eller politisk satsning. Vi vill stimulera åskådarens fantasi genom en föreställning där en igenkännbar och konkret vardag öppnas upp mot en annan dimension; sagans värld. Vi vill också presentera en annan sagoskatt än den västerländska och visa hur sagor är både universella och färgade av sitt ursprung.


Spelperiod
18 Mars – 7 Maj

Speltider:
Vardagar 09.15, 10.15.

Lördagar 13.00,
Onsdagar 17.00 AFTER DAGIS

Åldersgrupp: Från 2 år
Längd: ca 30 min

Medverkande i urval
Manus & regi: Nasrin Barati

Kompositör: Jonas Franke-Blom
Skuggfigurer: Henning Cedmar-Brandstedt
Kostym:Anna Ruckman
Skådespelare: Emelie Sterner Müller // Peter Jägbring
Attributmakeri: Beate Persdotter Löken
Scenograf: Nasrin Barati, Råger Johansson
Illustration: Henning Cedmar Bransstedt
Producent: Ida Jarlgren, Anna Sefve.

Boka på:
www.teatersesam.se     

info@teatersesam.se         
031-248023

Grafikhuset