devill2
devill2
Av dramatikern Anders Duus.
För barn mellan 3–6 år

Haralsson vill inte gå till jobbet alls. Alla kläder är fula, och särskilt slipsen är totalt hopplös. Men så! Haralssons tjej, Blexten, har en present. Fyra supersnygga slipsar. Färgglada med coola tryck. Plötsligt kan hon inte vänta på att komma iväg. Vilken slips ska hon ta? Hon väljer en, men beslutar ta med de andra tre också. Den blyge Bergkvint som städar i entrén fylls av beundran. Kollegan Fläder som alltid ska vara bäst vill tävla. Fjäskige Mammed börjar tjata. Den bullrige Chifen som bestämmer tycker inte att någon ska ha finare slips än henne. När dagen är slut vandrar Haralsson hemåt, slipslös, med en konstig känsla i magen…

Med lekfullhet, lätthet och massor av humor undersöks skillnaden mellan att ge bort i glädje och att ge bort utan att egentligen ha valt det själv. Varför sä- ger de vuxna att en inte ska säga min och mitt utan allas? Att en ska dela med sig och vara generös? När de samtidigt blir upprörda över att en gett bort sina nya spelkulor, eller tagit hem legofigurerna som låg i förskolekompisens korg på hyllan. Att temat är något som berör alla understryks, inte minst, av att pjäsens roller lika gärna skulle kunna vara barn som vuxna.

Skapande skola
Till pjäsen går det att beställa en interaktiv introduktion i teater för barn 3-6 år. En teaterpedagog kom- mer till förskolan och leder barnen i teaterövningar, spontanteater, mim och lekar. I skapandet tar en interaktiv berättelse form. Fokus ligger på fantasi, koncentration, att lyssna på varandra och att leka tillsammans. Spontanteater är också ett lekfullt och spännande sätt att öva motorik, samarbetsförmåga och ge upplevelsen av att det är deltagaren som är källan för kreativiteten.

Aktuella föreställningar av Teater De Vill

Grafikhuset