sabelles
sabelles

Sabelles Röda Klänning

av Marina Michaelidou Kadi (Från 5år)
Regi: Anders Alnemark

Premiär lördagen den 11 mars 2017 kl. 14,00
på Teater Fredag, Byvägen 54, Saltsjöbaden.

Sabelle flyr med sin mamma från sitt hemland.
Hon flyr från bergen, husen med de gula taken,
det stora trädet, blommorna … När Sabelle flyr får hon bara ta med sig en sak. Hon väljer den röda klänningen som hon har fått av sin mormor.

I det nya landet är det ruskigt höstväder, stora byggnader och en ny skola. Barnen i skolan undrar varför Sabelle alltid har samma röda klänning på sig? Sabelle längtar hem. Varje natt reser hon i tanken tillbaka till det stora trädet och bergen där hemma, då glömmer hon allt som är jobbigt.

Det här är en berättelse om att hitta sin plats i en ny värld.
En föreställning som på ett starkt och uttrycksfullt sätt beskriver ett flyktingbarns resa till ett nytt liv.
Föreställningen är dramatiserad utifrån boken med samma titel. Boken vann 2016 barnbokspriset Peter- Pan-priset. Peter Pan-priset är det enda svenska barnbokspris som uppmärksammar översatta barn- och ungdomsböcker. Priset delas ut i anslutning till Bok- och Biblioteksmässan i Göteborg.

Dramatisering och regi: Anders Alnemark
Scenografi, illustration och kostym: Hanna Cecilia Lindkvist
Musik: Gustavo Santaolalla
Ljuddesign: Anders Nyström
Ljusdesign: Mikael Tham
Skådespelare: Pierre Tafvelin och Ulrika Mannerfelt

Teater Fredag är en Nackabaserad teatergrupp som ligger i framkant när det gäller kvalitativ barn- och ungdomsteater. Vi introducerar nyskriven internationell och svensk dramatik till en ung publik. Under åren har vi samproducerat med Folkteatern i Gävleborg och Smålands Länsteater, turnerat med Riksteatern och spelat på både Stockholms och Göteborgs Stadsteater samt arbetat med en lång rad skolor, teatrar och kommuner. Föreställningarna turnerar flitigt både i Sverige och utomlands. Vår nya scen i Saltsjöbaden har blivit en uppskattad spelplats av publiken i kommunen. Gruppens senaste produktioner är: Min Mamma Medea, Sover Fiskar? och Är Du Levande?.

Mer information om föreställningen och Teater Fredag:
Anders Alnemark, Konstnärlig ledare 0707-135 920
Maria Hjalmunge Producent 08-640 04 26
info@teaterfredag.se

http://www.teaterfredag.se/

 

 

Grafikhuset