teater23
teater23

Tänk om du kunde färdas genom tidsflödet, kanske landa i en framtida dimension och spana på världen såsom du tror att den ser ut när du är vuxen?

Under våren 2016 kommer Teater 23:s scen att förvandlas till en tidsmaskin med koordinaterna inställda på 50 år in framtiden – år 2066.

Hur ser samhället ut? Hur mår vi människor? Och hur skulle det kännas att få träffa sitt vuxna framtidsjag?

RÖSTEN: ”Nu kan du öppna ögonen. År 2066. Vad ser du? Ja, det är mörkt, men du kan ändå se. I fantasin kan du se. Allt som händer i framtiden händer först i din fantasi. Allt stort som sker i världen, sker först i någons fantasi.”

BARN: ”Det första jag kommer att tänka på är att jag har gröna ögon, alltså som 65-åring. Ja, jag skulle väl säga, hejhej, varför har du gröna ögon? Sedan kanske, men allt bra eller? Alltså hur är ditt liv och så? Jag skulle ju hoppas att det är bra, att jag har haft ett bra liv. Sen skulle jag fråga ifall jag har en egen robot.”

Dramatikern Maja Salomonsson har tillsammans med Teater 23:s personal gjort intervjuer med över 200 barn i åldrarna 9-12 år om hur de tror att världen kommer att se ut om 50 år. Intervjumaterialet har satts ihop till en pjäs i regi av Erik Holmström som rör sig tvärsöver tiden, bortom fantasin och som tar barnens framtidsdrömmar på största allvar.

”Förslag till framtiden” har skolpremiär den 10 februari och offentlig premiär 12 februari på Teater 23.

På scen: Ann Katrin Andréasson, Gunilla Andersson, Josefin Larsson.

Regi: Erik Holmström.

Manus: Maja Salomonsson.

För mer information om Teater 23 läs här!

 

Grafikhuset