Fimbulvinter
Fimbulvinter

Teater Sagohuset firar 30-årsjubileum och genomför ett stort havsmiljöprojekt i Folkparken i Lund tillsammans med bland andra Lunds universitet. Med två teaterföreställningar Den sjätte kontinenten, av Daniel Pennac och Fimbulvinter av America Vera Zavala och en tvärvetenskaplig utställning vill vi belysa utmaningarna vi står inför med plaster i våra hav.

Fimbulvinter

Haven svämmar över med plast och skräp! Den stackars Midgårdsormen, som tagit på sig att äta upp alla havets sopor klarar det inte mer. Nu blir det upp till ekorren Ratatosk, geten Heidrun och korparna Hugin och Munin att tillsammans med publiken hitta en väg framåt.

Med hjälp av den nordiska mytologin berättas en spännande historia där publiken får möta konsekvenserna av människans nedskräpning, med lika stort allvar som med bestämd hoppfullhet. Fimbulvinter är ett beställningsverk av dramatikern, aktivisten och kulturskribenten America Vera-Zavala. Föreställningen regisseras av Jan Vesala.

Fimbulvinter kommer spelas i folkparken för skolor och allmänhet under oktober månad. Föreställningen riktar sig till elever i låg och mellanstadiet.

Manus: America Vera-Zavala
Bearbetning: Margareta Larson
Regi: Jan Vesala
Kostym och Mask: Evalena Jönsson Lunde
Kostym, tillverkning: Eta Swedérus
Scenografi: Marta Cicionesi
Ljusdesign: Mikael Wellerhaus
Musik: Oscar Hielm
I rollerna: Åsa Ahlander
Anders Blentare
Oscar Hielm
Åsa Hörling

För mer information om Teater Sagohuset se här!

Grafikhuset