Teaternsdag2013-stor
Teaternsdag2013-stor


Under Teaterns dag nu på lördag kan Malmös invånare för det 13:e året i rad ta del av ett stort utbud av prisvärd och aktuell teaterkonst.

En av deltagarna under Teaterns dag är Teatercentrum Södra vars medlemmar visar sju föreställningar. Föreställningarna gestaltar en stor variation av ämnen, i alltifrån en migrants drömmar och hopp till hur nyvakna primörer tar sig an dagen. Vill man se en skimrande dockteaterföreställningen är Buster ett bra val för den allra yngsta publiken. Buster handlar om en ung varieté- och stumfilmsartists uppväxt och liv för hundra år sedan.

För en mer vuxen publik visar Teater Foajé föreställningen Som glöd under snö som bygger på en verklig händelse. Genom föreställningen får publiken följa med och se vad som händer under ett känsloladdat möte mellan förövare och brottsoffer, nio månader efter brottet begicks. Frågan som följer med genom hela berättelsen är: kan försoning nås, trots all rädsla, hat och misstro?

– Genom att blanda lättsamma ämnen för de yngre med mer komplexa för de äldre exemplifierar våra teatrar den bredd som finns inom teatern i Sverige idag. Men också att vi på det här viset kan erbjuda något för alla, oavsett ålder. Teaterns dag är ett fantastiskt evenemang som vi återigen är glada att delta i då det ger våra medlemmar en chans att visa upp sig, men framförallt är det en fin möjlighet för malmöbor att se teater, säger Lars Dahlqvist som är verksamhetsledare för Teatercentrum Södra.

Vill du ta del av Teaterns dag på Kulturhuset Mazetti (bergsgatan 29 och friisgatan 15B) är allt du behöver göra att köpa en knapp för 50 kr. Knappen finns att köpa på flera ställen runt om i Malmö (för mer information besök www.teaternsdag.se). Det går även bra att under dagen köpa en knapp på plats vid Kulturhuset Mazetti.

Den första föreställningen börjar kl.09.45.

Grafikhuset