MarieW
MarieW

Marie Wallsten, teaterchef på Teater Scratch i Luleå, valdes vid Teatercentrums kongress den 13 maj till ny ordförande för mandatperioden 2014-2016. Marie har tidigare varit aktiv i Teatercentrums styrelse som ledamot den gångna mandatperioden.

– Att vara ordförande för Teatercentrum känns jätteroligt, säger Marie Wallsten, både som personlig utmaning och för att jag verkligen brinner för de viktiga frågor organisationen driver. Vårt uppdrag är att lyfta den fria teaterkonsten och våra medlemmar bl.a. genom att synliggöra Teatercentrums medlemmar och driva kulturpolitiks frågor för de fria teatrarnas möjligheter att bedriva professionell verksamhet i hela landet. Det handlar om ekonomiska förutsättningar och infrastrukturer, det handlar om möten för teater och publik och en ständig utveckling av den fria teaterkonsten.

Övriga ledamöter i Teatercentrums styrelse 2014-2015 är Rolf S Nilesen, Stockholm,  tidigare ordförande nu vice ordförande, Anders Widell, Lund, kassör, Sara Broberg, Örebro, Johan Bössman, Stockholm, Lina Ehn Öberg, Malmö, Jenny Forslund, Umeå, Ola Karlberg, Göteborg och Elin Svensson, Göteborg.

Foto: veken.se

 

Grafikhuset