malmofestivalen-og-image
malmofestivalen-og-image

Du vet väl om att du kan se fantastiska föreställningar på Malmöfestivalen, med flera av Teatercentrums medlemmar? Både för barn, unga och vuxna. Fri entré.

Teatercentrum presenterar stolt:

I Barnlandets stora tält ”Hittapåtittapå” medverkar sju av Teatercentrums medlemmar med åtta olika föreställningar:

12/8 Fredag, 16.00-16.30 Teater Sagohuset ”Festen i Hulabo”

Teater Sagohusets succéföreställning för alla från 3 år bjuder in till ett riktigt tårtkalas! Festen i Hulabo, det var en fest som hette duga! Teater Sagohuset låter en skådespelare, en dansare och en musiker använda sina särskilda talanger för att på ett lekfullt och spännande sätt framföra Festen i Hulabo, ett diktverk fyllt av fantasi och ordglädje för de allra minsta.

Programpunkten syn- och teckenspråkstolkas.

13/8 Lördag, 16.00-16.30 Staffan Björklunds Teater ”Morfar och fårmor”

EN HÄST MOT EN KO… EN KO MOT ETT FÅR…ETT FÅR MOT…!? Fritt efter HC Andersens historia om gubben som bytte sin häst mot en ko, mot ett…Som i sin tur bygger på en folksaga från Schlesien…

Programpunkten teckenspråkstolkas. 

14/8 Söndag, 16.00-16.35 Obanteatern ”Jag vill ha min hatt”

Efter en prisbelönt bok av Jon Klassen. Två vänner kommer in på scenen för att entusiastiskt berätta historien om björnen som vill ha sin hatt. Den ene av dem är lite mer begåvad än den andre…

15/8 Måndag, 16.00-16.40 Teater NoX ”Ville vara varg”

I berättelsen om Ville Kanin som är så rysligt rädd och ensam blir mötet med den rysligt farliga Vargen Ruffa till den finaste vänskapen man kan tänka sig. ”Ville Vara Varg” är baserad på boken med samma namn av Christer Dahl & Nicoletta Garioni.

16/8 Tisdag, 16.00-16.30 Teater JaLaDa ” moZStammen”

moZStammen är en berättelse (fabel) om längtan att leva i fred och harmoni, om trygghetens grundläggande utgångspunkter och om samverkan. På en liten ö lever apan Maimon och sköldpaddan Azin. Maimon leker och skojar hela dagarna medan Azin jobbar omsorgsfull för att överleva.

17/8 Onsdag, 16.00-16.30 Banditsagor ”Barnen i trädet”

I det högsta trädet i den stora skogen bor två små barn. Där i sin koja sitter de dagarna långa och mumsar på äpplen. Men en dag kommer det en elak häxa, som gång på gång försöker lura in dem i en gillrad fälla. Det lyckas till slut med hjälp av en padda, fem daggmaskar och en hemlig sång. Men frågan är, vem är det som lurar vem till slut?

19/8 Fredag, 13.45-15.45 Lilla Vilda Teatern ”Sagoakuten”

Någon som vill till sagornas förtrollande värld? Sagoakuten rycker ut! Sagoberättarna är snabbt på plats med sina fullastade vagnar. Genom gestaltning, humor och interaktion med publiken framförs magiska sagor, på olika platser, för alla små och stora som vill.

19/8 Fredag, 16.00-16.45 Lilla Vilda Teatern ”Allsångsshow”

På Hedmanska gården ges:

14/8 Söndag, 19.00-20.00, Stand Up History med Thales Teater.

Stand Up History är skådespelaren Boel Marie Larssons arbete med sig själv. Föreställningen som får dig att skratta och bli allmänbildad på en och samma gång. Håll fast i manen när ritten går genom årtusendena! – Man ska ha roligt, annars är det ingen mening! sa farmor.

14/8 Söndag, 20.45-21.45, Improvisationsteater med Obanteatern

Improviserad teater där publiken ger förutsättningarna för situationerna på scenen med allt vad det innebär från skratt till allvar. Dessutom backar medlemmarna i Desinformation upp på diverse instrument.

 

 

 

 

Grafikhuset