viva
viva

Kulturföreningen Viva ”Fragment av liv – berättelser från krigstiden”

En föreställning, en utställning och en antologi. Projektet är en dokumentation och porträttering av äldre personers erfarenheter och vardag i Norden under andra världskriget.

Föreställningen: Under åren 1939-1945 var Sverige omringat av krig vilket präglade människors vardag på flera sätt. Dramatikern Vanja Hamidi Isacson har låtit sig inspireras av berättelserna och skrivit en pjäs som vill väcka frågor, nyfikenhet och minnen. Projektet riktar sig till äldrevården, elever på högstadiet och gymnasiet samt allmänheten. Fragment av liv – berättelser från krigstiden är en gripande föreställning fylld av nyskriven musik av Martin Brandqvist.

Pjäsen spelas på Kulturen i Lund 17, 19 och 26 april samt 2, 3, 10, 15 och 17 maj kl 10 och 13. I huvudrollerna: Anna Röing Hellberg, Martin Brandqvist och Viktoria Flodström.

Boken: Utifrån intervjuer med 34 personer som växte upp under andra Världskriget i Norden har kulturföreningen Viva skrivit boken ”Fragment av liv – berättelser från krigstiden”.Recension av boken: http://www.sydsvenskan.se/kultur–nojen/bocker/bokrecensioner/stor-historia-sma-historier/

Utställningen: Till 3 maj finns utställningen på Ystad kloster.

För mer information om Viva: hemsida

Grafikhuset