klossNY
klossNY

Association of Performing Arts Presenters – APAP – äger rum i New York den 10-14 januari. Några av de svenska grupperna som medverkar i år är ZebraDans, Teater Pero, och Teater Tre. Sammanlagt deltar cirka 30 svenska aktörer inom scenkonsten.

Den 11 – 14 januari är det Swedish Performing Arts for children and young audiences i New York!
Teater Tre medverkar med sin föreställning ”Kloss” för barn mellan 3–6 år.  Teater Pero deltar också med ”Aston Stenar” som är för barn från 3 år och uppåt.

— Föreställningarna har stor potential för internationell spridning och ett flertal är redan utformade på ett sätt som passar för turnéer, säger Elin Norquist, projektledare Kulturrådet. Sverige har ett gott renommé internationellt inom barnkulturområdet och har därför stora möjligheter att få genomslag. Vi hoppas att fler får upp ögonen för Sverige som scenkonst- och barnkulturnation.

Övriga som deltar är: Claire Parsons, Minna Krook och Dorte Olesen/Dansstationens Turnékompani och Mari Carrasco samt Cirkus Cirkör.

Sverige kommer även synas i tre olika panelsamtal inom ramen för mässan, vilket visar på ett spirande internationellt intresse för svensk scenkonst.

Kulturrådet ger i samband med mässan ut katalogen Swedish Performing Arts for an International Audience med cirka hundra exempel på vad Sverige har att erbjuda inom en mångfald av sceniska uttryck för en varierad publik.

Grafikhuset