tage
tage

”Kampen för ett tolerantare samhälle fortsätter!”
Den uppmaningen kommer från Tage Granit som inledning på deras föreställningen Kameleonten med efterföljande seminarium: ”Vi och dom – ett samtal om klass, kön och etnicitet” på Teater Pero, Sveavägen 114.

Torsdagen den 24 april kl 18 arrangerar Tage Granit ett seminarium kring frågan ”Vad behövs för att skapa ett mer jämlikt och tolerant samhälle?”.
Seminariet inleds med föreställningen ”Kameleonten” och följs av ett samtal med en panel bestående av personer från både politik, skola och forskarvärlden. Gemensamt för panelen är att alla arbetar aktivt för ett tolerantare samhälle.

De som medverkar är:
Aleksandra Ålund – sociolog och professor vid REMESO, Institutionen för samhälls- och välfärdsstudie, Linköping Universitet.
Behrang Miri – rappare, skribent, skådespelare och brinner för det nya och samtidens Sverige där alla invånare ska kunna ha möjlighet att ta plats, synas och höras på lika villkor.
Mats Griph – bosatt i Kalmar, är distriktsombudsman på LO och med i styrelsen av antidiskrimineringsbyrån Syd Ost. På fritiden engagerar han sig för att skapa ett varmare och mer solidariskt Sverige genom aktivt deltagande i föreningsliv.
Susanne Lindberg – dramatiker och regissör till föreställningen Kameleonten, en av tre teaterchefer
på Tage Granit.
Jonathan Möller – föreläsare på Expo. Han föreläser om främlingsfientlighet och rasism främst på
gymnasieskolor, för både lärare och elever.

Plats: Teater Pero, Sveavägen 114.
För mer information: 08-783 77 28, eller mejla till: info@tagegranit.se eller www.tagegranit.se

Grafikhuset