Jenny Forslund, ny ordförande i Teatercentrum 2015
Jenny Forslund, ny ordförande i Teatercentrum 2015


Jenny Forslund, Umeå, blir Teatercentrums nya ordförande. Det står klart efter Riksdeltagarmöte och extra kongress som hölls på Victoriateatern den 28 maj 2015 i samband med Scenkonstbiennalen i Malmö.

Jenny Forslund är verksamhetsledare och producent vid Skuggteatern i Umeå och har suttit med i Teatercentrums styrelse som ledamot sedan 2014. Jenny vill verka för ett solidariskt Sverige och ett progressivt teaterlandskap. I hennes nyskrivna krönika Ingen är fri utan mångfald gör hon en både personlig och relevant genomlysning av sambanden mellan mångfald, demokrati och fria scenkonstuttryck i Sverige med utgångspunkt i ett aktuellt kulturpolitiskt klimat.

Teatercentrums policy för mångfald klubbades också den igenom på samma möte. Ett beslut som Jenny Forslund är mycket positiv till:

“Att arbeta med mångfald är att ge sig själv utrymme att reflektera över alla de val vi gör inom scenkonsten och vilka konsekvenser de får. Scenkonsten har en enorm kraft att påverka människor i en solidarisk riktning.”

Foto: Johannes Samuelsson

Grafikhuset