image
image

KONSTNÄRLIG WORKSHOP MED PETRA REVENUE

TID:  Måndag 27 november 2017 kl.11.00-15.00 inkl. paus med lätt veganlunch.
PLATS: Gottsunda Dans & Teater, Uppsala
FÖR VEM? konstnärligt verksamma inom scenkonst
ANMÄLAN – se nedan

Friktionskraft logo rod

 

 

 


 

ATT BERÄTTA TILLSAMMANS

Del 1.
Petra Revenue berättar om de processer och projekt hon arbetat med i bl.a. Irak och i Thailand och visar hur hon ringar in teman, som t.ex. heder och mod, tillsammans med de hon arbetar med. Diskussion kring hur inre och yttre konflikt tar sig uttryck i olika kulturer och hur det kan användas konkret i en konstnärlig process.

Del 2
Hur bygger man historier? En kort dramaöversikt och konkret skrivarövning om en emotionell krispunkt, ett eget personligt ögonblick som kan kicka igång en historia.

Del 3.
Delning och Analys. Hur berättar vi relevanta historier TILLSAMMANS, som rymmer ambivalens och flera perspektiv? Under Petras arbete har det bl.a.. visat sig att de som kommer från Sverige har inre konflikter och de som t.ex. flytt från ett annat land har yttre konflikter. Vad kan vi dra för slutsatser? Vilka konsekvenser får det i skapandet?

ANMÄLAN: https://goo.gl/forms/M1Z8345lTbxxDCWM2
Deltagande är kostnadsfritt. Begränsat antal deltagare. FÖRTUR för Teatercentrums medlemmar och nätverk samt medarbetare till BUSIG2017 vid ANMÄLAN SENAST 17 NOVEMBER 2017

MEDLEMSERBJUDANDE
 Teatercentrum ersätter resekostnader för Teatercentrums medlemmar och nätverk.
Övriga deltagare står för eventuella reskostnader på egen hand.

 

OM PETRA REVENUE

Petra Revenue är dramatiker och regissör och en av de konstnärliga ledarna på Teater Trixter
Petra Revenue arbetar utifrån arketyper och föreställningar som deltagare delar, eller absolut inte delar.
Formen på föreställningar kommer utifrån subjektiva delningar som kan skapa dramatiska situationer. Tillsammans strukturerar man sedan sina berättelser. Petra studerade socialantropologi under universitetstiden och är intresserad av vad som binder ihop människor över kulturella gränser. De senaste 3 åren har hon
arbetat med
 Sulaymaniyya Kurdish Fine Art Society och har tillsammans med dem och Trixter skapat
3 föreställningar, om heder, tvångsäktenskap och mod.

Som filmregissör debuterade Petra 2009 med långfilmen Karaokekungen som hon även skrivit manus till. Hennes andra film,  novellfilmen Den bästa utsikten, vann en hedersnominering på Göteborgs filmfestival 2011. Hon har skrivit manus till filmen Isdraken, baserad på en roman med samma namn. År 2000 debuterade Petra som TV-dramatiker med egna serien Stora teatern på Sveriges Television. I år arbetar Petra bl.a. med en film kallad Call me the president, i en liten by i Issan, ett område vid gränsen mellan Thailand och Kambodja. Filmen berör Öst och Väst teman, bl.a. om äktenskap mellan Thaikvinnor och Svenska män.
Hon är snart aktuell med 
Märta Proppmätt, en animerad film där hon arbetat med ett team på Filippinerna.

Hämta denna information som pdf här.

Workshopen är ett samarrangemang med BUSIG, barn och unga scenkonstbiennal i Gottsunda, och en del av Teatercentrums projekt Friktionskraft, kompetenslyft och kunskapsinjektion för ökad mångfald i den fria teaterkonsten, med stöd från PostkodLotteriets Kulturstiftelse.

Läs mer om Friktionskraft och kommande aktiviteter inom projektet här.

Grafikhuset