_MG_1094 2
_MG_1094 2

TEMA FRIKTIONSKRAFT

Fyra föreställningar analyseras på bibu med ett nytt analysverktyg för ökad mångfald

Läs den senast uppdaterade artikel här >>>

Under Tema Friktionskraft lanserar Teatercentrum ett analysverktyg för främjande av normkreativ gestaltning och publikarbete. Modellen bygger på frågor kring de konstnärliga val vi gör och vilka konsekvenser dessa val får för form, innehåll och representation. Frågor som underlättar för oss att få syn på vilka delar som bygger helheten. Analysverktyget är ett stöd för systematisk självanalys över tid som kan synliggöra var det finns eller saknas friktion i våra konstnärliga val.

Med ett normkreativt arbetssätt kan vi ta tillvara friktionskraften som uppstår vid olika val, bidra till att fler perspektiv och erfarenheter blir synliga, och skapa teaterupplevelser som bjuder på nya insikter och igenkännande tillsammans med andra.

Under Bibu 2018 ges fyra, slumpmässigt utvalda, föreställningar av fyra fria teatrar, medlemmar i Teatercentrum, som låter oss pröva verktyget i ett efterföljande publiksamtal kring några av analysfrågorna.

MEDVERKANDE FÖRESTÄLLNINGAR:

BAK-Å-FRAM-Å-PÅ, 2-5 år, Big Wind, Kulturhotellet, onsdag 16 maj kl.10 och kl.12
TYST, 3-5 år, Teater JaLaDa, Black Boxen, Nicolai, onsdag 16 maj kl.11 och kl.13
ÅSKÅDAREN, från 10 år, Skuggteatern, GA Hallen, onsdag 16 maj kl.12 och kl.14.30
OFFLINE, från 13 år, Gothenburg English Studio Theatre (GEST), Lilla Konsertsalen, fredag 18 maj kl.11 och kl.13.30

HITTA FRIKTIONSKRAFTEN
Teatercentrum presenterar också analysverktyget i ett fristående seminarium på bibu där vi berättar mer om syfte och mål, arbetsprocessen bakom och hur verktyget kan användas på olika sätt. Stadsbiblioteket, fredag 18 maj kl.15.30.

Programmen kan bokas fr.o.m. 15 mars på bibu.se

Tema Friktionskraft genomförs i samarbete med bibu och är en del av Teatercentrums projekt Friktionskraft, kompetenslyft och kunskapsinjektion för ökad mångfald i den fria teaterkonsten, med stöd från PostkodLotteriets Kulturstiftelse.

Friktionskraft logo orange kopia

 

 

bibu-logo

Kulturstiftelsen_cmyk_NY kopia

   
                   
Grafikhuset