kurs
kurs

 

FRIA TEATRAR LÄR SIG
KREATIV PROGRAMMERING

I maj genomför Teatercentrum en fortbildning i kreativ programmering. En intensiv tvådagars kurs som ger teatern möjligheter att införa interaktiv teknik för ljud, ljus, videoprojektion med hjälp av prisvärda prylar från Kjell & Co.

Fortbildningen görs i samarbete med MDH (Mälardalens Högskola avdelningen för interaktiv design) och leds av Rikard Lindell som är docent i datavetenskap med forskning inom interaktionsdesign. Rikard har arbetat med teknikutveckling inom konstnärliga och formgivande praktiker. Utgångspunkten är deltagarnas egna behov och önskemål i kombination med prisvärda do-it-yourself prylar.

… med prisvärda prylar från Kjell & Co skapas digital scenografi och interaktiv rekvisita

”Vi utgår fria teatrars behov och önskemål och hjälper dem att lära sig använda Processing- och Arduino-plattformarna i kombination med prisvärda DIY (do-it-yourself prylar), säger Rikard Lindell och fortsätter: ”Det enda man behöver är en egen dator där man installerat programvarorna Processing (https://processing.org) och Arduino IDE (https://www.arduino.cc).

Kursen är helt och hållet finansierad av Teatercentrum och är kostnadsfri för dess medlemmar. Den vänder sig till teatertekniker, scenografer och konstnärlig personal hos fria teatrar.

”Genom kursen hoppas vi att programmering och utnyttjandet av den här tekniken blir ytterligare ett designmaterial för den fria scenkonsten att arbeta med.” Säger Anders Lorentzon som är verksamhetsledare på Teatercentrum.

Funderingar och frågor om kursen eller om innehållet kontakta Rikard Lindell via mejl rikard.lindell@mdh.se eller på tfn: 021-15 17 59

Datum: 4–5 maj, 2017
Plats: Länsmuseet lokaler, Karlsgatan 2 i Västerås
http://www.karlsgatan2.se/bes%C3%B6k/hitta-hit-9925257
Antal deltagare: 10–15 deltagare

Video exempel

 

http://www.creativeapplications.net/wp-content/uploads/2010/05/fubuddy00.jpg

http://www.creativeapplications.net/wp-content/uploads/2010/10/fishing05.jpg 

https://innovate.nmsu.edu/wp-content/uploads/sites/3/nggallery/Electronics/arduino_uno.jpg

 

Grafikhuset