norrland
norrland


För andra året i rad är Teatercentrum med och arrangerar Scenkonstdagarna tillsammans med Riksteatern Norrbotten, Jämtland/Härjedalen, Västerbotten & Västernorrland.
Den 15-17 februari öppnar vi dörrarna till Folkets Hus i Umeå för tre dagars presentationer av det turnerande scenkonstutbudet 2013 och framåt.

Den 15:e står barn- och ungdomsteater i fokus, och därefter tar vuxenutbudet över. Som alltid har de regionala producenterna platsgaranti, och med ett program som det här året ger utrymme för möten och kunskapsutbyte mellan arrangörer och producenter är Scenkonstdagarna mer än ”bara” en utbudsdag: Projekt initieras, samarbeten uppstår, skapande skola-satsningar tar form. Läs mer här.

Men också Norrbotten får sin beskärda del av fri teaterkonst i vår. Först ut är Teater Scratch Minifestival i februari, med små föreställningar för små människor på Lillans scens i Luleå. Teatercentrum medarrangerar och flera fria teatrar medverkar. I maj 2013 genomförs så andra upplagan av Lubu, Norrbottensteatern barn- och ungdoms­tea­ter­festival. Liksom 2011 kommer Teatercentrum att medverka i planeringen och verka för ett högt deltagande från det fria teaterlivet i programmet och bland deltagarna. I år satsar vi särskilt på ett fördjupande seminarieprogram tar avstamp i det festivalen är bäst på: hela föreställningar av hög kvalitet med barnpubliken i fokus.

Ersättning:

    • Max 380:- i reseersättning/person utgår för fria teatrar.
    • Hela föreställningar ersätts med 3 000:- (inkl moms).
    • Vi bjuder på mat den dag ni har er presentation.

Vid eventuellt överskott i budget, kommer detta oavkortat gå till överskjutande resekostnader och ökad föreställningsersättning. Boendet och resa bokar/ betalar ni själva! Vid eventuellt subventionerat boende så återkommer vi med förslag på hotell.

Program:
    • Barn- och unga: Ca 4 föreställningar kommer att kunna presenteras i sin helhet på Umeå Folkets Hus, de berörda teatrarna kommer att kontaktas före jul. Programmet varvas med hela föreställningar, utdrag/presentationer och seminarium.
    • Vuxna: Ca 3 hela föreställningar kommer att väljas ut, de berörda teatrarna kommer att kontaktas före jul. Programmet varvas med hela föreställningar, utdrag/presentationer och seminarium.

Vi måste tyvärr reservera oss för att om antalet anmälningar blir fler än vad vi får plats med i programmet, så kommer vi att göra ett urval. Producenter från Norrbotten, Västerbotten, Jämtland/Härjedalen och Västernorrland har emellertid ”platsgaranti”.

Grafikhuset