digitalt
digitalt

DIGITAL UTBUDSDAG

Teatercentrum Södra lanserar en helt ny sorts utbudsdag i samarbete med Riksteatern Skåne och Danscentrum Syd där man kan se utbudet oberoende av tid och plats.

Med en digital utbudsdag kan vi nå även de inköpare som inte har möjlighet att åka till de traditionella utbudsdagarna. Här skapar vi den tillgänglighet till ett konstnärligt innehåll som man under lång tid har frågat efter inte bara från inköparnas sida, utan också från Kulturrådet och Kultur Skåne.

Vi kommer att lägga in medlemmarnas inlämnade filmer på en sida på Internet. Filmerna är ca 8-10 minuter långa. Till den sidan bjuds alla de inköpare som normalt bjuds in till utbudsdagar. Under två dagar, den 1-2 oktober kommer de inköpare som bjuds in att ha möjlighet att inte bara se filmer utan också komma i direkt kontakt med en person hos den producent vars film man sett och blivit intresserad av. För att köpa, få mer information, eller bli inbjuden att se föreställningen på scen.

Den digitala utbudsdagen är inget som kan eller försöker ersätta den unika upplevelse man får när man besöker en teatersalong. Detta är en ny bricka i spelet. Ett annat sätt att uppleva scenkonst från hela Sverige, eller Norden, eller världen.

Man kan se från studier som har gjorts av Metropolitan och British National Theatre, att en ny publik och i ökande mängd, hittar till scenen efter att ha sätt föreställningar på Internet.

Digital Utbudsdag har premiär den 1-2 oktober. Filmade teater- och dansföreställningar, men också musikföreställningar från den fria scenen finner du på www.digiscen.se.

VI VÄNDER OSS TILL INKÖPARE/ARRANGÖRER FÖR BÅDE BARN OCH VUXNA

Se artikel i Sydsvenskan: http://www.sydsvenskan.se/kultur–nojen/kultur-saljs-pa-natet/

 

Grafikhuset