LOA_del3
LOA_del3

FÖRESTÄLLNING OCH SAMTAL


Plats: 4:e teatern, Culturen, Sintervägen 6 i Västerås.
Medverkande: Brian Palmer, Fredrik Lundqvist och 4:e teatern
Anmälan via: https://www.facebook.com/events/2125603267652679/

Med föreställningen DET FARLIGASTE SOM FINNS som språngbräda bjuder 4:e teatern och Teatercentrum Östra in till ett seminarium om rädsla, mod och civilkurage.

Vi möter socialantropologen Brian Palmer i samtal med teaterchef Fredrik Lundqvist. Lundqvist har lång erfarenhet av att arbeta med barn- och ungdomsteater utifrån dokumentärt material. Palmer har en bakgrund som kontroversiell lärare vid Harvard.

Efter samtalet är publiken välkommen att fortsätta samtala och mingla över en kopp kaffe i teaterns café.

OM ARRANGEMANGET
Civil olydnad och civilkurage är det tredje samtalet i seminarieserien LEK OCH ALLVAR som 4:e teatern arrangerar tillsammans med Teatercentrum Östra. Under samtalen utforskar vi hur teater kan beröra ämnen som annars är svåra att prata om. Hur kan teater – genom att utforska gränslandet mellan fantasi och verklighet – överbrygga skillnader mellan barns och vuxnas referenspunkter? Och vilka möjligheter och begränsningar finns med den dokumentära formen?

OM BRIAN OCH FREDRIK
Brian Palmer är socialantropolog och har en bakgrund som lärare vid Harvard. Där stödde han protestaktioner för städpersonalens löner och försökte tillsammans med studenter räkna ut hur mycket Harvard hade tjänat på att vapenföretagens aktier gick upp inför Irakkriget.

Fredrik Lundqvist är teaterchef på 4:e teatern. Fredrik är utbildad skådespelare vid STDH och har arbetat som skådespelare och regissör på bland annat Unga Klara, Regionteater Väst, Uppsala Stadsteater, Örebro länsteater och Turteatern.

OM FÖRESTÄLLNINGEN DET FARLIGASTE SOM FINNS
Det farligaste som finns, vad är det egentligen? Kanske är det att ställa sig framför en stridsvagn på Himmelska fridens torg? Eller att dela ut flygblad om koncentrationsläger i nazityskland? Eller att hoppa ner på ett tunnelbanespår för att rädda någons liv? Pjäsen bygger delvis på Brian Palmers arbete om civil olydnad och civilkurage.

Regi: Fredrik Lundqvist
Manus: Moa Backman, Fredrik Lundqvist, Joséphine Wistedt, Titti Hilton & Daniel Scherp
Medverkande: Titti Hilton och Daniel Scherp
Dramaturg: Moa Backman
Scenografi & Kostym: Anne Hellandsjö

Föreställningens längd ca 45 min.

Grafikhuset