Taltet_hemsida
Taltet_hemsida

DANS & TEATERTÄLTET PÅ GÖTEBORGS KULTURKALAS
Stora Teatern-området tisdag 12 augusti 2014

Teatercentrum och Danscentrum Väst kommer till Milleniumplatsen vid Stora Teatern för att presentera en blandning av det bästa som Göteborgs fria dans- och teaterliv kan erbjuda. Hit kan du också bege dig för att inleda den stora poängpromenaden på Teaterstråket eller för att delta i ett dans & teaterquiz.

PROGRAM

Kl 12.00 – 18.00  Poängpromenad på Teaterstråket – En jakt på tolv teatrar
Teaterstråket består av inte mindre än tolv teaterscener på bekvämt gångavstånd från respektive hållplats mellan Hagakyrkan och Chapmans Torg. Poängpromenaden kommer ge dig en härlig promenad längs med hela stråket med fina priser till alla som fullföljer.

Kl 13.00 – 13.15  Två mäns kamp – Kulturlabbet
Från början är det längtan efter vänskap. Ett mörkt förflutet och hjälplöshet. Sedan; vad har vi gjort? Vad kan vi förändra? Dansarna och koreograferna Samuel och Jesper från Kulturlabbet utforskar längtan efter gemenskap. Kulturlabbet är en arbetsplats för bild-, scen- och ordkonstnärer med intellektuella funktionsnedsättningar. Programpunkten är ett nära samarbete med Sensus.
Medverkande: Samuel Wegerif och Jesper Trommels Lindh

14.15 – 14.45  The Fountain of Youth – Ett solo från Big Wind
I’m always there, but nobody recognizes me. The Shadow. With the black costume all signs and traces of age are gone and something else, maybe an inside or another quality can be read. The Shadow is like an immaterial Bronja Novak Lindblad, always next to her, behind or in front. It can be pure form, it can be a character, it can be vulnerable, it can playfully move between her and you.
Medverkande: Bronja Novak Lindblad

15.15 – 16.15  Queen of plastic oceans without royalty – En soloföreställning vid vatten
Queen of plastic oceans without royalty är en visuell iscensättning av en fängslad kropp. Ett solo med Benedikte Esperi som gestaltas vid vatten. Teaterföreställningen handlar om The Queen som är en böld på vårt samhälle som tvingar oss att möta det vi lämnat bakom oss – plastic oceans.
Medverkande: Benedikte Esperi

16.30 – 16.45 Dans 1 #shadows 1 – Ett solo med tema Merkurius
Kom till Milleniumplatsen för att se en koreografisk sekvens ur Minna Elif Wendins verk Dans 1 #shadows 1. Dansföreställningen är en rörelsesekvens genom ytskikt, lager, plats och skugga. Arbetet har sin utgångspunkt i dansen som rörelseaktion och stillhet.
Medverkande: Minna Elif Wendin, Viktor Wendin, Madeleine Linder, Jannine Rivel och Eli Tistelö 

17.00 – 17.45 Scenkonstquiz – Testa dina kunskaper i dans och teater
Vem var Birgit Cullberg? Vad gör en inspicient? Utmana dina vänner och vinn fina priser i detta quiz som ställer dina kunskaper om scenkonsten på prov.

18.30 – 19.00 Hjördis mitt i hjärtat  – ADAS  musikaliska teater
En föreställning om skådespelerskan Hjördis Petterson och hennes konstnärliga gärning. Hjördis var en scenpersonlighet som mer än någon annan förkroppsligade en samhällsposition – den underskattade kvinnan. Alla dessa kvinnor som hänvisats till att spela andrafiolen och utöva sin makt inom hemmets sfär under namn som ragata, argbigga, huskors …
Medverkande: Jonas Franke-Blom och Fia Adler Sandblad

Dans & Teatertältet arrangeras av Teatercentrum och Danscentrum Väst. Tältet stöds av Göteborgs Stads Kulturnämnd och Göteborgs Kulturkalas/Göteborg & Co.

Grafikhuset