clownronden
clownronden

Ett stort grattis till vår medlem Clownronden som fått Region Skånes ”Kulturpalett 2015” för sitt arbete med barn och unga på barnklinikerna i Skåne!

Juryns motivering lyder:

”Region Skånes kulturpalett 2015 går till Clownronden som i mötet med unga på Skånes barnkliniker outtröttligt bejakar livskraft och närhet. Med lyhördhet och fingertoppskänsla utgår clownerna från barnets situation och känslor och öppnar nya vägar för kommunikation också för personalen och anhöriga. Magiska ögonblick uppstår när barnets tillit, glädje och egen gnista väcks.”

Priset delades ut av Region Skånes kulturnämnd och prissumman är 100 000 kronor. Priset består också av en vandringsstatyett i form av skulpturen Häpnad som i år delas ut för fjärde gången. Prissumman vill Clownronden använda för att starta upp en verksamhet med besök för barn och unga på asylboenden i Skåne.

Clownronden består av professionella artister som är specialutbildade för att arbeta med sjuka och funktionsnedsatta barn och ungdomar. Gruppen startade som ett projekt 1997, inspirerade av en grupp franska sjukhusclowner. Sedan 2001 är Clownronden en kontinuerlig del av barnklinikernas verksamhet och verkar på sjukhusen i Malmö, Helsingborg, Kristianstad, Ystad, Landskrona och Ängelholm.

Läs mer om Clownronden här!

 

Grafikhuset