anti_pressfoto4
anti_pressfoto4

”ANTI”

Samproduktion mellan Teater Foratt och Folkoperan

Spelas på Malmö Operas scen Verkstan 4 – 6 november 2014 följt av en internationell turné till Beirut, Amman och Kairo.

Anti är ett operaperformance baserad på dokumentärt material. Ett lapptäcke av historier som går in och ut i varandra och som tillsammans ger en bild av den feministiska kampen i Egypten. De olika berättelserna baserar sig på olika vittnesmål, skådespelarnas egna erfarenheter, samt material från nätet. Historierna kan ses som sekvenser som binds samman med ljudbilder och operastycken.

Verket ANTI bygger på ett internationellt projekt med samma titel som pågått sedan 2012 och som kretsar kring feminismens ställning och kvinnors situation i Mellanöstern. Mellan 2012-2013 hölls tre workshops med ledning av Teater Foratt, en i Amman och två i Kairo med deltagare, feministiska konstnärer och aktivister från Sverige, Libanon, Jordanien och Egypten.

ANTI spelades på Folkoperan den 23 & 24 maj 2014 efter föreställningen hölls det samtal med konstnärer och feministiska aktivister från NAZRA verksamma i Kairo, Egypten.

Sångare: Paulina Pfeiffer, skådespelare: Ola Abulshalashel, Laila Samy, Elektroakustiker: Marta Forsberg, Ellen Arkbro, Kajsa Lindgren.

Text: Insamlat dokumentärt material

Manus & regi: Ellen Nyman

För mer information: http://teaterforatt.se/

Grafikhuset