städer
städer

7MIN, där journalistik möter teater och film.

En journalist möter en dramatiker och samtalar om ett aktuellt ämne som bör lyftas. Ett manus skrivs och under en kort tid repeteras, scenografi byggs, ljus sätts för att sedan filmas.

”Städer” är det andra avsnittet i Månteatern och Strobemedias samarbetsprojekt 7MIN. En filmatiserad kortpjäs baserad på ett samtal mellan speljournalisten Oskar Skog och dramatikern Moa Backman om kontroversen Gamergate.

Gamergate började som en diskussion på bland annat twitter om etik i speljournalism men handlar främst om kvinnohat. Personer som har lyft frågan om representation, porträttering och sexism, både i spel och inom spelbranschen har bemöts med utfrysning och dödshot.

”Städer” handlar om den kraft som vill hålla dörrar och fönster stängda och det hat som bemöter de som vill förändra och inkludera. Frågor som inte bara rör spelvärlden.

Av: Moa Backman. Regi: Marie Parker Shaw. Journalist: Oskar Skog

Scenografi & Kostym: Annika Carlsson. Ljus: Kicki Renberg. Musik: Magnus Börjeson. Kamera: Peter Timar Lönneborg, Hekuran Iberdemaj. Tekniker: Hans Danelius. Ljud: Anja Holmström. Redigering: Joakim Ott. Filmproduktion: Strobemedia

Medverkande: Andreas Ottomar Nilsson, Lillemor Hjelm, Mats Granath, Ronja Svedmark

Konceptansvariga: Peter Timar Lönneborg, Marie Parker Shaw

Fler filmatiserade kortpjäser kommer att släppas under 2016. För mer info om projektet, se här!

Grafikhuset